Теорія відносності і… покаяння

Багато років тому в Німеччині Альберт Ейнштейн дав світу нове поняття, воно перевернуло весь науковий світ і змінило курс нашої історії. Це поняття - відносність, це дивні, фантастичні співвідношення між часом, відстанню і масою.

Припустимо, в якийсь день фантастичного майбутнього ви вирішите полетіти на планету Сателіт зірки Сиріус. І ми припускаємо, що ваш корабель здатний летіти із швидкістю 300 тис. км. в секунду. Враховуючи, що Сиріус віддалений на 9 світлових років від Землі, треба трохи більше 18-ти років на круговий політ. Звичайно, ви подумали б про запас їжі, але вам треба було би так небагато. При такій швидкості не лише сповільнився би хід вашого годинника на коефіцієнт 70000, але і серце, дихання, апетит - усе це сповільнилося б відповідно.

Ви покинули б Землю уранці після сніданку, а прибувши на Сиріус, ви захотіли б перекусити, повернувшись на Землю, ви були б готові ситно повечеряти, але тут-то заскочив би вас сюрприз. Ви би знайшли, що хоч ви стали старшими на один день, ваші діти закінчили школу, усі друзі стали старшими на 18 років. Це здається незбагненним.

Тепер подумайте про природу Бога. Для створення і підтримки всесвіту Богу треба бути всемогутнім, всевидющим і всюдисущим, тобто йому треба бути всесильним, всезнаючим і він має бути присутнім всюди одночасно.

Що це означає? Якщо час і простір нерозривно пов'язані, тоді Бог, який необмежений простором, необмежений і часом. Якщо для нього кожна точка простору тут, тоді кожен момент зараз. І це має величезне особисте значення для вас і для мене.

По легко зрозумілих причинах, людині приємно думати, що минуле її пішло, померло. Але це далеко від істини. Навіть з людської точки зору минуле продовжує жити і зараз.

Ви хочете заглянути на мільйон років в минуле і побачити його, як сьогодні? Це можливо! У ясну ніч при хорошому зорі ви зможете побачити в сузір'ї Андромеди Туманність Андромеди - інший всесвіт. Світло, що досягає ваших очей, залишило цей всесвіт майже мільйон років назад. Ви дивитеся на 820 тис. років в минуле і бачите його, як зараз!

Можливо і зворотне. Будучи тепер на зірці Амадея ми побачили б Жанну Дарк, що збирає народ Франції, а з Канопусу бачили б Достоєвського, що пише свій роман "Злочин і покарання".

Але ось що не дасть вам спати вночі. Будучи на зірці Сиріус ви б побачили, чим ви займалися 9 років тому. Розумієте, що це означає? Це означає, що усе, що ви робили в житті, ви все ще робите. Кожен скоєний вами гріх ви все ще робите і робитимете вовіки віків, якщо не буде вашого покаяння і Божого прощення! Що таке прощення? Коли Бог прощає гріх, він знищує його!

Тільки всемогутній, вічний Бог, що контролює часи, простори і матерії може стерти гріх і це обіцяє Він зробити. Він сказав: "Я віддалю беззаконня ваші, як схід від заходу", а це безмежно. Він говорить: "Провини твої зітру Я, мов хмару, і немов мряку гріхи твої, навернися ж до Мене, тебе бо Я викупив!".

  Книга 2-е Петра > Розділ 3 > Вірш 8:

Нехай же одне це не буде заховане від вас, улюблені, що в Господа один день немов тисяча років, а тисяча років немов один день!

  Книга Екклезіястова > Розділ 7 > Вірш 20:

Немає людини праведної на землі, що робила б добро й не грішила.

  Книга До Римлян > Розділ 3 > Вірш 10:

як написано: нема праведного ані одного;

  Книга Одкровення > Розділ 12 > Вірш 10:

І я почув гучний голос на небі, який говорив: Тепер настало спасіння, і сила, і царство нашого Бога, і влада Христа Його, бо скинений той, хто братів наших скаржив, хто перед нашим Богом оскаржував їх день і ніч!